CREDIT: Photo by Krista Schlueter for SPIN Με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των Arctic Monkeys στην Ελλάδα στα πλαίσια του Rock Wave ...

10 πραγματάκια που ίσως δεν γνωρίζετε για τον Alex Turner

CREDIT: Photo by Krista Schlueter for SPIN
Με αφορμή την επικείμενη εμφάνιση των Arctic Monkeys στην Ελλάδα στα πλαίσια του Rock Wave Festival στις 6 Ιουλίου 2018, σας παραθέτουμε μερικά στοιχεία για τον Frontman των AM, Αlex Turner. 

Aς ξεκινήσουμε λοιπόν...

10. Παρόλο που οι Arctic Monkeys είναι μια από τις πιο επιτυχημένες μπάντες της τελευταίας δεκαετίας, ο Alex Turner είναι μόλις 32 χρονών (6 Ιανουαρίου 1986).

9. Απέκτησε την πρώτη του κιθάρα τα Χριστούγεννα του 2001 και μόλις 5 χρόνια μετά, κυκλοφόρησε με τους Arctic Monkeys το πρώτο τους άλμπουμ Whatever People Say I Am, That's What I'm Not το οποίο συχνά αναφέρεται ως ένα από τα καλύτερα ροκ άλμπουμ της δεκαετίας. Το 2006 έλαβε το βραβείο Mercury για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς και κατέλαβε τη θέση 371 στα 500 καλύτερα άλμπουμ του Rolling Stone όλων των εποχών.Επίσης το 2013 το Rolling Stone το κατέταξε ως το 30ο καλύτερο ντεμπούτο άλμπουμ όλων των εποχών.

"Το Rock n 'roll μοιάζει να ξεθωριάζει μερικές φορές, αλλά δεν θα πεθάνει ποτέ''

8. Η γνωριμία του με τον Drummer των ΑΜ, Matt Helders, έγινε σε παιδική ηλικία, όταν και οι δυό τους ήταν 7 χρονών.

7. Κατοικεί στο Los Angeles γιατί όπως ο ίδιος λέει, το LA είναι μια πόλη που έχει κτιστεί από το Rock n Roll άρα τα καλύτερα στούντιο και οι καλύτεροι εξοπλισμοί βρίσκονται εδώ.

6. Τον εξιτάρει η ιδέα να παίζει μπροστά σε δύσκολο και απαιτητικό κοινό. Όπως δήλωσε σχετικά.«Όταν έφτασε η ώρα να παίξουμε στην Αμερική, θα εμφανιζόμασταν σε έναν μικρό συναυλιακό χώρο στην Florida και ένας τύπος φώναζε «Έλα τώρα ρε φίλε! Τι είναι αυτό;». Όμως, αγαπώ αυτού του είδους τα shows όπου πρέπει να προσπαθήσεις να πείσεις τον κόσμο. Πρέπει να γίνεις δέκα φορές πιο θεατρικός και πραγματικά να τους συγκλονίσεις». 
Source
5. Μαζί με τον Miles Kane θα δημιουργήσει τους The Last Shadow Puppets. Τραγούδια όπως το Standing Next To Me και τo My Mistakes Were Made For You, καθήλωσαν κοινό και κριτικούς.

"Δεν είμαι πραγματικά καλός στις συνεργασίες, για να είμαι ειλικρινής."

4. Σπούδαζε ψυχολογία, μουσική τεχνολογία και μέσα ενημέρωσης για δύο χρόνια στο Barnsley College (2002-2004).

3. Ο Glyn Jones, ένας συμμαθητής του Αlex, ήταν ο αρχικός τραγουδιστής των Arctic Monkeys. Ο ίδιος ήταν στην πραγματικότητα πολύ ντροπαλός για να αναλάβει καθήκοντα frontman, ώσπου οι άλλοι τον ενθάρρυναν όταν έφυγε ο Glyn.

"Δεν είμαι ακόμα βέβαιος για το που είναι το σπίτι μου. Πιθανώς η Πύλη 5 στο αεροδρόμιο. Υπάρχει μια παράξενη αίσθηση ηρεμίας όταν επιστρέφω στο Heathrow."

2. Το αγαπημένο του άλμπουμ είναι το Rubber Soul από τους The Beatles. Όχι κακή επιλογή...

1. Σύμφωνα με τον ίδιο, επηρεάστηκε πολύ από το άλμπουμ των Prodigy, Music For A Jilted Generation για τη σύνθεση τραγουδιών για το  Favourite Worst Nightmare.

Γιάννης Κουμαριανός

0 σχόλια: