Είναι αναγκαίο σε μία γκρίζα πόλη όπως η Αθήνα να υπάρχουν οάσεις χρώματος και τέχνης. Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν ομορφύνει τον αστικό κα...

10 Graffiti Που Ομόρφυναν Την Αθήνα

Είναι αναγκαίο σε μία γκρίζα πόλη όπως η Αθήνα να υπάρχουν οάσεις χρώματος και τέχνης.
Αρκετοί καλλιτέχνες έχουν ομορφύνει τον αστικό καμβά με τα έργα τους και έχουν δώσει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Προσπάθησα να διαλέξω δέκα από τα χιλιάδες έργα που βρίσκονται στα στενά δρομάκια της πόλης και σας τα παρουσιάζω.

Παύλος Τσάκωνας

10.Κοντά στην Πλατεία Ομονοίας, επί της οδού Πειραιώς 20, δεσπόζει το Graffiti του Παύλου Τσάκωνα.Το συγκεκριμένο graffiti που απεικονίζει δύο ενωμένα χέρια που προσεύχονται, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2011 και η δημιουργία του κράτησε περίπου ένα μήνα.

Βασίλη Μαργκοσιάν
9.Το συγκεκριμένο έργο ανήκει στον  Βασίλη Μαργκοσιάν και ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013. Το graffiti έχει τίτλο ”Δεν λέω, καλά περνάω” και βρίσκεται επί της Μ. Αλεξάνδρου και Μυκηνών γωνία. 

iNO
8.Μπενάκη και Κωλέττη, στα Εξάρχεια. Το εβληματικό graffiti του iNO απεικονίζει ένα χέρι εξ ουρανού μας τραβά προς τα πάνω

Same84
7.Στην περιοχή των Σεπολίων, στο γήπεδο που ο Super Star των bucks, Γιάννης Αντετοκούμπο έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, ο Same84 δημιούργησε αυτό το απίστευτο graffiti. To αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

WD
6.Το συγκεκριμένο έργο τέχνης του WD, στην οδό Παλαιολόγου 50 στο Μεταξουργείο μιλάει απο μόνο. Η κουκουβάγια. ως σύμβολο σοφίας, κοσμεί τους δρόμους της Αθήνας.

iNO
5.Το εν λόγω έργο του iNO απεικονίζει τον Σόλωνα και τον Περικλή, δυο προσωπικότητες/σύμβολα για την αθηναϊκή δημοκρατία. To graffiti βρίσκεται και αυτό στο Μεταξουργείο.

Βασίλης Γρυπάρης
4.O λατρεμένος σκυλάκος "Λουκάνικος" αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Βασίλη Γρυπάρη. 
Η μορφή του Λουκάνικου και το σύνθημα "Τα δακρυγόνα μαζί τα φάγαμε" δεσπόζουν σε κάποιο τοίχο στην περιοχή του Ψυρρή.

Insane 51
3.Δεν χρειάζονται σχόλια για το δημιούργημα του Insane 51

Access control
2.Ένας ακόμη απόφοιτος της σχολής καλών τεχνών είναι αυτός που σχεδίασε το ”Access control”, με μια sci fi αισθητική  που τραβά την προσοχή όσων διασχίζουν την οδό Πειραιώς στου ύψος της Τεχνόπολης

Βαγγέλης Χούρσογλου.
1.To ” Colorful tsounami” κοσμεί τον άλλοτε γκρίζο τοίχο αυτής της πολυκατοικίας απέναντι από το 64ο δημοτικό σχολείο Αθηνών. Το έργο ανήκει στον Βαγγέλη Χούρσογλου.

0 σχόλια: